Dr. S. Tarkan Özçetin

1968 yılında Samsun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun’da tamamladı.
1986 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine girdi.
1989 yılında fakülte tarihinde ilk kez Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve
1991 yılında ise Dalgıçlık Kulüplerinin kurulmasına ön ayak oldu.
1992 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Çubuklu Kurtarma ve Sualtı Komutanlığında Kurbağa Adam eğitimi aldı. Aynı yıl GSGM’den Cankurtaran brövesi aldı.
1992 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl sırası ile Yenikent Jokey Kulübü, Sampi ve Ankara Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlık Dairesinde çalıştı.
1993 yılında Ayrancı Veteriner adı ile ilk muayenehanesi Ankara Güvenlik Caddesinde açtı.
1994 yılında A.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünde doktora öğrenimine başladı. Konusunda Dünya’da ve Türkiye’de ilk ve tek olan “Ankara Kedilerinde (Felis Catus Angorensis) Dış Yapı ve Tüy Özellikleri, Büyüme ve Gelişme ve Üreme üzerine Araştırmalar” adlı doktora tezi TÜBİTAK (Ankara) tarafından desteklendi.
1996 yılında muayenehanesi poliklinik özelliği kazanarak Ayrancı Veteriner Kliniği oldu.
2000 yılında askerlik hizmetinin tamamlanmasını takiben Ankara’nın 2. Türkiye’nin 3. hayvan hastanesi Vet Hospital Hayvan Hastanesini kurdu.
2001 yılında TÜBİTAK destekli projesi II. Ulusal Küçük Hayvan Hekimliği Kongresinde sunuldu.
2006 yılında Ankara Üniversitesinde “Evcil Kedilerde Davranış” adlı semineri verdi.
2007 yılında çalışmalarının tamamlanması ile Doktor ünvanı almaya hak kazandı.
2008 yılında Türkiye’nin ilk ve tek kedi hastanesi Cat Hospital’i kurdu.
2008 yılında Türkiye’nin ilk kedi derneği “Ankara Kedisi Derneği”nin kurucu başkanı oldu.
2008 yılından beri yayın hayatında olan Türkiye’nin ilk Kedi ve Kültür dergisi “Kedici”nin kurucusu, Gn.Yayın Yönetmeni ve yazarıdır.
2010 yılında Türkiye’de ilk kez kurulan Golden Retriever Derneğinin kurucu başkanı, Labrador Retriever Derneğinin kurucu üyesidir.

2011 yılında kurulan Rahşan-Bülent Ecevit Bilim Kültür ve Sanat Vakfı’nın kurucu mütevelli üyesi olmuştur.

2013 yılında Türkiye’de ilk kez 3 büyük şehirde Kedi Evi Yapma Kampanyası başlatmıştır. Geçen sürede içinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Alanya’da on binlerce Kedi Evi yapına ön ayak olmuş bir o kadar kediye mama dağıtılmasını sağlamıştır.

2015 yılında Türkiye’nin belgesel kanalı İZ TV’de, Türkiye’nin ilk ve tek hayvan hastanesi belgesi “Kedici” nin yapımcılığını 15 bölüm süresince yürütmüştür.

2016 yılında Türkiye’nin ilk Kedi Veteriner Hekimliği Derneği, kısa adı KEDVET olan Gönüllü Kediciler ve Kedici Veteriner Hekimler Derneğini kurdu. Dernek aynı yıl Dünya’nın en büyük ve saygın Kedi Veteriner Hekimliği Birliği olan International Society of Feline Medicine (ISFM) üye ve Türkiye temsilcisi oldu.

2017 yılında sahiplenme evlat edin sloganı ile başlattığı HEKEV isimli proje ile yüzlerce kediyi evlendirmiş, bir o kadar insanı evlat sahibi yapmıştır.

2018 yılında NTV kanalında 13 bölüm devam eden “Bi Dünya Sevgi” belgesel programının yapımcılığını yapmıştır.

2018 yılında Türkiye’nin ilk Kedi temalı interaktif sözlüğü “Kedi Sözlük” ü kurmuştur.

2019 yılında TV100 kanalında “Bi Dünya Sevgi” belgeselinin yeni bölümlerine yapımcı olarak devam etmiştir.

Ayrıca bugüne değin ulusal ve uluslararası birçok dergi, gazete, radyo ve TV kanallarında kedileri konu alan makale, haber, röportaj, belgesel ve söyleşileri yayınlanmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Özçetin’in Cüneyt, İdo ve Umut isimli üç kedisi vardır. İngilizce bilmektedir.